Počet záznamov: 1  

IFRS 4 Fáza II verzus Solventnosť II

  1. Názov IFRS 4 Fáza II verzus Solventnosť II
    Súbežný názovIFRS 4 Phase II vs. Solvency II
    Autorské údajeMichal Páleš
    Autor Páleš Michal EUBFHIKMA - Katedra matematiky a aktuárstva FHI
    Zdrojový dokument Aktuárska veda v teórii a v praxi 2016 : recenzovaný zborník vedeckých prác. S. 81-85 CD-ROM. - Bratislava : Vydavateľstvo EKONÓM, 2016 / Kaderová Andrea ; Peller František ; Starečková Anna. ISBN 978-80-225-4344-6
    PoznámkyVEGA 1/0806/14
    Druh dokumenturozpis článkov zo zborníkov
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Systematika 368 - Poisťovníctvo
    Heslá poisťovníctvo * poisťovne * riadenie * trh poistný * riziko poistné * matematika poistná * IFRS * smernice
    AnotáciaNapriek tomu, že IFRS 4 je štandard pre účtovné vykazovanie má zásadný vplyv na podnikanie a riadenie poisťovní, pre ktoré je relevantné vykazovanie podľa IFRS. Nejedná sa len o inú formu prezentácie špecifických transakcií, ale otvára úplne nový pohľad na poistné služby a detailne analyzuje profitabilitu poistného trhu ako takého. Úplne nová forma prezentácia účtovnej závierky súvisiaca s novým modelom ocenenia poistných zmlúv a súvisiacich aktív a pasív vedie nie len k zmene nastavenia motivačných schém manažmentu poisťovne, ale má dopad aj na vývoj nových produktov, štruktúru distribučných sietí, alebo tiež IT prostredia poisťovne. Postupná implementácia IFRS 4 si vo väčšine poisťovní vyžaduje taktiež rozsiahle investície do jej infraštruktúry. Príspevok sa zameriava len na základné atribúty IFRS 4 Fáza II v porovnaní s projektom Solventnosť II.
    Kategória EPCVedecké práce v domácich recenzovaných vedeckých zborníkoch, monografiách
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE16 01241-009, originál dokumentu

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF417.3 KBz IP adresy SEK po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.