Počet záznamov: 1
Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
Názov Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle Autorské údaje Ivan Masár Autor Masár Ivan Zdrojový dokument Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 5-6 (2025), s. 9-13. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808 Druh dokumentu rozpis článkov z periodík Jazyk dokumentu slovenčina Krajina vydania Slovenská republika Heslá odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * potraviny * priemysel * priemysel potravinársky Anotácia Potravinový odpad vzniká vo všetkých hospodárskych odvetviach, pričom potravinársky priemysel nie je výnimkou. Pri spracovaní poľnohospodárskych produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu na finálne potravinárske výrobky sa tiež tvorí odpad. U spracovateľov poľnohospodárskych surovín a výrobcov potravín môže vzniknúť v každej fáze dodávateľského a výrobného reťazca. V závislosti od odvetvia potravinárskeho priemyslu a používaných výrobných postupov predstavuje podiel potravinového odpadu 1 až 10 %. Báza dát ČLÁNKY Odkazy PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Čísla 2025: 5-6
Názov súboru Veľkosť Typ prístupu PDF zabezpečené 171.5 KB dostupné po prihlásení článok
Počet záznamov: 1