- Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
Počet záznamov: 1  

Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle

  1. Názov Možnosti redukcie potravinového odpadu v priemysle
    Autorské údajeIvan Masár
    Autor Masár Ivan
    Zdrojový dokument Odpady : minimalizácia, zhodnocovanie a zneškodňovanie : odborný dvojmesačník. Roč. 25, č. 5-6 (2025), s. 9-13. - Bratislava : Wolters Kluwer SR, 2025. ISSN 1335-7808
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaSlovenská republika
    Heslá odpad * odpad komunálny * odpad výrobný * odpadky * potraviny * priemysel * priemysel potravinársky
    AnotáciaPotravinový odpad vzniká vo všetkých hospodárskych odvetviach, pričom potravinársky priemysel nie je výnimkou. Pri spracovaní poľnohospodárskych produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu na finálne potravinárske výrobky sa tiež tvorí odpad. U spracovateľov poľnohospodárskych surovín a výrobcov potravín môže vzniknúť v každej fáze dodávateľského a výrobného reťazca. V závislosti od odvetvia potravinárskeho priemyslu a používaných výrobných postupov predstavuje podiel potravinového odpadu 1 až 10 %.
    Báza dátČLÁNKY
    OdkazyPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Čísla2025: 5-6

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    PDF zabezpečené171.5 KBdostupné po prihlásení
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.