- Spotreba cukru a cukroviniek na Slovensku a v Česku od roku 1990 po s…
Počet záznamov: 1  

Spotreba cukru a cukroviniek na Slovensku a v Česku od roku 1990 po súčasnosť

  1. Názov Spotreba cukru a cukroviniek na Slovensku a v Česku od roku 1990 po súčasnosť
    Súbežný názovConsumption of Sugar and Confectionery in Slovakia and Czechia from 1990 to Present
    Autorské údajeSilvia Megyesiová
    Autor Megyesiová Silvia EUBPHFKKM - Katedra kvantitatívnych metód PHF
    Zdrojový dokument Listy cukrovarnické a řepařské : časopis pro obor cukrovka-cukr-líh. Roč. 141, č. 5-6 (2025), s. 200-203. - Praha : VUC Praha. ISSN 1210-3306
    PoznámkyRegistrovaný: Scopus. - Registrovaný: Web of Science
    Druh dokumenturozpis článkov z periodík
    Jazyk dokumentuslovenčina
    Krajina vydaniaČeská republika
    Heslá cukor * cukrovarníctvo * cukrovary * spotreba * potraviny * kakao
    AnotáciaSpotreba cukru na obyvateľa v SR poklesla v roku 2023 oproti roku 1990 až o 7,7 kg, v Česku sa spotreba cukru znížila o 7,1 kg v roku 2022 oproti roku 1990. Naopak spotreba istých produktov zo skupiny 01.1.8 – Cukor a cukrovinky v priebehu sledovaného obdobia rástla. Týka sa to kakaových výrobkov, ktorých spotreba na osobu v roku 2022 oproti roku 1990 v Česku vzrástla o 3,4 kg, cukrárskych výrobkov sa spotrebovalo o 2,2 kg na osobu viac. Na Slovensku sa spotreba tých istých produktov zmenila iba minimálne. Spotreba na obyvateľa sledovaných produktov bola skoro v každom roku v ČR vyššia než v SR.
    Kategória EPCADM
    Registrované vWOS
    Registrované vSCOPUS
    Báza dátPUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ
    Archív EPCE25 00320-001, online

    Názov súboruVeľkosťTyp prístupu
    Plný text PDF8.5 MBverejne dostupné
    článok

    článok

Počet záznamov: 1  

  Tieto stránky využívajú súbory cookies, ktoré uľahčujú ich prezeranie. Ďalšie informácie o tom ako používame cookies.