Vytlačiť
1. Support for the Food Industry in the Slovak Republic
Názov | Support for the Food Industry in the Slovak Republic | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Preklad názvu | Podpora potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike | ||||||||
Autorské údaje | Kornélia Lovciová | ||||||||
Autor | Lovciová Kornélia EUBFHIKUA - Katedra účtovníctva a audítorstva FHI | ||||||||
Zdrojový dokument | International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice : Conference Proceedings. Pp. 96-104. - Nitra : Slovak University of Agriculture in Nitra, 2022 ; International Scientific Days 2022: Efficient, Sustainable and Resilient Agriculture and Food Systems – The Interface of Science, Politics and Practice International Scientific Conference. ISBN 978-80-552-2507-4 | ||||||||
DOI | https://doi.org/10.15414/isd2022.s1.10 | ||||||||
Druh dokumentu | rozpis článkov zo zborníkov | ||||||||
Jazyk dokumentu | angličtina | ||||||||
Krajina vydania | Slovenská republika | ||||||||
Heslá | priemysel potravinársky * sebestačnosť potravinová * rozvoj trvalo udržateľný * udržateľnosť * investovanie * výkazníctvo účtovné * podpora štátna * Slovensko * dohody medzinárodné * Európska únia | ||||||||
Anotácia | Potravinársky priemysel zohráva dôležitú úlohu v hospodárskej politike a jeho rozvoj závisí od produktivity poľnohospodárstva. Poľnohospodárska produktivita sa v budúcnosti môže stať kľúčovou otázkou, pretože je potrebné nielen vyrábať viac, ale aj vyrábať udržateľným spôsobom. Možnosti účasti potravinárskych podnikov vo výzvach a podporných programoch schválených vládou Slovenskej republiky v aktuálnych strategických plánoch, ako aj poskytovanie dotácií na zelené investície do inovácií v potravinárskych podnikoch a zverejňovanie nefinančných informácií o úsilí budovať potravinársky priemysel v SR v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja stanovených vo výročnej správe v súlade so zákonom o účtovníctve, pretože potravinársky priemysel si v súčasnosti vyžaduje zmeny smerujúce k modernizácii, inovácii a transformácii výroby s efektívnejším využívaním zdrojov s cieľom zabezpečiť dostatok potravín pre obyvateľstvo v podmienkach trvalo udržateľného rozvoja. | ||||||||
Kategória EPC | Publikované príspevky na domácich vedeckých konferenciách | ||||||||
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ | ||||||||
Archív EPC | E22 00561-001, online | ||||||||
|