Vytlačiť
1. Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku
Názov | Vybrané aspekty category managementu v praxi potravinárskeho podniku |
---|---|
Preklad názvu | Selected aspects of category management in the food business company |
Autorské údaje | Anna Hrnčiarová Turčiaková |
Autor | Hrnčiarová Turčiaková Anna EUBPHFKOP - Katedra obchodného podnikania PHF |
Zdrojový dokument | Výkonnosť podniku : vedecký časopis Výskumného ústavu ekonomiky a manažmentu. Roč. 3, č. 1 (2013), s. 82-87 online. - Poprad : Výskumný ústav ekonomiky a manažmentu v Poprade, 2013. ISSN 1338-435X |
Druh dokumentu | rozpis článkov z periodík |
Jazyk dokumentu | slovenčina |
Krajina vydania | Slovenská republika |
Systematika | 339.37 - Maloobchod |
Heslá | manažment sortimentný * potraviny * podnik * správanie spotrebiteľa * konkurencia * starostlivosť o zákazníkov |
Anotácia | V podmienkach internacionalizácie a globalizácie svetovej ekonomiky dochádza k neustálemu nárastu konkurenčného boja, nasýtenosti trhu a tiež k zmenám nákupného správania spotrebiteľov, čo vytvára tlak na zdokonaľovanie podnikového managementu. Z uvedených dôvodov sú hľadané nové prístupy a aplikované efektívne metódy, ktoré sú schopné reagovať na meniace sa požiadavky a aktuálne trendy. V procese riadenia retailových spoločností sa uplatňuje celý rad moderných metód založených na kooperatívnej spolupráci subjektov potravinárskeho dodávateľského reťazca a to výrobcov, sprostredkovateľov a obchodníkov. Cieľom tejto spolupráce je zvýšenie konkurencieschopnosti a znižovanie celkových nákladov pri zdokonaľovaní starostlivosti o zákazníkov. |
Kategória EPC | Vedecké práce v domácich nekarentovaných časopisoch |
Báza dát | PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ |
Archív EPC | E13 00818-001, kópia plného textu |
Odkazy | PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika |
Čísla | 2013: 1 |