EDAMBA 2016 : conference proceedings : open science & open innovation: opportunities for economics, business, management and related disciplines : international scientific conference for doctoral students and post-doctoral scholars : University of Economics in Bratislava, Slovak Republic, 10 - 12 april 2016. Pp. 397-409 online. - Bratislava : Publishing House EKONÓM, 2016 / Wallner Jozef ; Adašková Daša ; Alexy Martin ; EDAMBA 2016 : open science & open innovation: opportunities for economics, business, management and related disciplines International scientific conference. ISBN 978-80-225-4261-6
Zmeny v spotrebe potravín na Slovensku, nielen v objeme spotreby, ale aj v štruktúre spotreby v každej z potravinových skupín. Faktory, ktoré ovplyvňujú spotrebu potravín - spotrebiteľské ceny, populačný nárast, vývoj distribučných sietí, úroveň reklamy, atď. Dostupnosť špecialít a kulinárskych technológií celého kontinentu vďaka cestovnému ruchu. Správanie spotrebiteľov je pozitívne, ak uprednostňujú spotrebu domácich potravín, tovarov a služieb, čo ovplyvňuje hospodársky rast krajiny. Analýza požiadaviek je zameraná na základné potraviny slovenských domácností - ryžu, chlieb a cukor v rokoch 2004-2014.