Number of the records: 1  

Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products

  1. Title Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products
    TranslationVybrané aspekty vnútornej a vonkajšej konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov
    Author infoDagmar Matošková, Jozef Gálik
    Author Matošková Dagmar
    Co-authors Gálik Jozef
    Source document Agricultural economics. Vol. 55, no. 2 (2009), s. 84-93. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2009. ISSN 0139-570X
    Document kindschedule of articles from periodics
    LanguageEnglish
    Country of EditionCzech Republic
    systematics 339.137 - Konkurencia
    Keywords poľnohospodárstvo * potravinárstvo * výrobky * konkurencieschopnosť * efektívnosť * náklady a ceny * obchod zahraničný * saldo * segmentácia trhu * Európska únia
    AnnotationHodnotenie konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov po vstupe SR do EÚ. Napriek zvýšenej dotačnej podpore a plnej liberalizácii obchodu máme z hľadiska konkurencieschopnosti značné rezervy. Príčinou je hlavne nedostatočná efektívnosť výroby a nedostatočná inovatívna činnosť. Väčšina poľnohospodárskych komomdít sa vyrába rentabilne len vďaka dotáciám. Rozhodujúci podiel na zhoršujúcom sa salde obchodnej bilancie má spracovateľský priemysel. Z hľadiska konkrétnych komodít na na trhoch EÚ dobre uplatňujú obilniny, slad, pšeničná múka, mliečne výrobky, živý hovädzí dobytok a ovčie mäso.
    URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/04264.pdf
    DatabaseARTICLES
    ReferencesPERIODIKÁ-Súborný záznam periodika
    Numbers2009: 1-6

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.