Number of the records: 1
Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products
Title Selected aspects of the internal and external competitiveness of Slovak agricultural and food products Translation Vybrané aspekty vnútornej a vonkajšej konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov Author info Dagmar Matošková, Jozef Gálik Author Matošková Dagmar Co-authors Gálik Jozef Source document Agricultural economics. Vol. 55, no. 2 (2009), s. 84-93. - Prague : Institute of Agricultural and Food Information, 2009. ISSN 0139-570X Document kind schedule of articles from periodics Language English Country of Edition Czech Republic systematics 339.137 - Konkurencia Keywords poľnohospodárstvo * potravinárstvo * výrobky * konkurencieschopnosť * efektívnosť * náklady a ceny * obchod zahraničný * saldo * segmentácia trhu * Európska únia Annotation Hodnotenie konkurencieschopnosti slovenských poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov po vstupe SR do EÚ. Napriek zvýšenej dotačnej podpore a plnej liberalizácii obchodu máme z hľadiska konkurencieschopnosti značné rezervy. Príčinou je hlavne nedostatočná efektívnosť výroby a nedostatočná inovatívna činnosť. Väčšina poľnohospodárskych komomdít sa vyrába rentabilne len vďaka dotáciám. Rozhodujúci podiel na zhoršujúcom sa salde obchodnej bilancie má spracovateľský priemysel. Z hľadiska konkrétnych komodít na na trhoch EÚ dobre uplatňujú obilniny, slad, pšeničná múka, mliečne výrobky, živý hovädzí dobytok a ovčie mäso. URL http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/04264.pdf Database ARTICLES References PERIODIKÁ-Súborný záznam periodika Numbers 2009: 1-6
article
Number of the records: 1